Световната здравна организация (СЗО) излезе с предупреждение срещу идеята за

...
Световната здравна организация (СЗО) излезе с предупреждение срещу идеята за
Коментари Харесай

Световната здравна организация се обяви срещу идеята за издаване на „имунизационни паспорти“

Световната здравна организация (СЗО) излезе с предизвестие против концепцията за въвеждане на така наречен „ имунизационни паспорти “ за хора, които са прекарали COVID-19, предадоха международни медии.

Според СЗО досега няма доказателства, че даже хората, които са оздравели от ковид и са построили антитела против него, имат имунитет от повторна зараза.

Идеята за „ имунизационни паспорти “ или документ за хора, които не са в риск от нова зараза, се обмисля от някои държавни управления, които се надяват да рестартират стопанските системи си допустимо най-бързо, връщайки на работа хората, които имат антитела против COVID-19.

Базираната в Женева здравна организация съобщи по време на брифинг, че са нужни още проучвания, преди да се подхващат сходни ограничения.   

„ На този стадий от пандемията няма задоволително доказателства за успеваемостта на антителата, с цел да се подсигурява сигурността на имунизационни паспорти и документи “, разясниха от СЗО.

Според организацията хората, които ще получат сходни документи, ще одобряват себе си за ваксинирани към ковид и ще стартират да подценяват ограниченията против неговото разпространяване, което основава причина за растеж на случаите на заразните.

СЗО добави, че тестванията за антитела би трябвало да бъдат подложени на още проучвания, с цел да се реши тяхната акуратност и надеждност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР