Световната здравна организация - СЗО е разочарована от Китай заради

...
Световната здравна организация - СЗО е разочарована от Китай заради
Коментари Харесай

СЗО е разочарована от Китай за бавното предоставяне на данни за коронавируса


Световната здравна организация - СЗО е разочарована от Китай поради бавното докладване на данните за ковид , събрани в страната, сочи изследване, извършено от " Асошиейтед прес " и представено от " Политико "..

Дори до момента в който хвали Пекин обществено, СЗО притиска Китай зад кулисите за едноседмично закъснение в публикуването на генетичната поредност на вируса , която бе декодирана от три държавни лаборатории, съгласно отчета.

Според интервютата и вътрешните документи, отговорен е строгият надзор върху информацията и конкуренцията в китайската система за публично здраве. " В продължение на дни Китай не разгласява доста подробни данни, даже когато броят на случаите избухна ", се споделя в известието.

" Китайските държавни лаборатории пуснаха генома на вируса единствено откакто друга лаборатория го разгласява пред управляващите на уеб страница на вирусолог на 11 януари. съгласно записи на вътрешни срещи, провеждани от здравната организация на Организация на обединените нации до януари - и всичко това в миг, в който епидемията можеше да е фрапантно забавена ", се споделя в известието.

Констатациите наподобява слагат под въпрос изказванията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че СЗО са в сговор с Китай , както и настояването на китайския президент Си Дзинпин, че страната му постоянно е пособия на СЗО по градивен метод.

" Записите допускат, че вместо да заговорничи с Китай... СЗО е държана на мрачно, защото Китай дава минималната информация , изисквана от закона . Въпреки това, СЗО се опита да показа Китай в най-хубава светлина, евентуално в опит да си осигурите повече информация ", съобщи АП.
 СЗО за положителни връзки със Съединени американски щати, макар Тръмп
СЗО за положителни връзки със Съединени американски щати, макар Тръмп

След като американският президент разгласи разкъсване на връзките
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР