Световната здравна организация ще започне да изследва за новия коронавирус

...
Световната здравна организация ще започне да изследва за новия коронавирус
Коментари Харесай

СЗО ще изследва хората в контролираните територии в Северозападна Сирия за COVID-19

Световната здравна организация ще стартира да изследва за новия ковид хората, намиращи се в следените от бунтовниците територии в Северозападна Сирия, съобщи Ройтерс. Това ще стане по-късно през седмицата, съобщи Рик Бренан, шеф на отдела за Близкия изток в СЗО.

Той съобщи, че СЗО е доста обезпокоена от разпространяването на пандемията в региона на Сирия, където здравната система пострада от дългогодишната революция и където единствено към половината от медицинските заведения работят, съобщи Българска телеграфна агенция.

СЗО: Броят на инфектираните и умрелите по света към този момент надвишава тези в Китай

Близо милион души наскоро бяха принудени да изоставен домовете си и да живеят в спонтанни и препълнени лагери там.

Засега сирийските управляващи не са съобщили за случаи на болест в страната. Те започнаха към този момент да изследват хора в други елементи на Сирия. В прилежащите Турция и Ирак има случаи на болест, а в Иран случаите са няколко хиляди и умрелите са стотици.

Бренан, който наскоро се върна от аудиенция в Иран, сподели, че случаите там може да се окажат единствено една пета от действителните. Причината за това са тестванията за определяне на болестта, които са лимитирани единствено до най-тежките случаи, както е и в някои по-богати европейски страни.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР