Световната здравна организация ще продължи да обсъжда ситуацията около избухването

...
Световната здравна организация ще продължи да обсъжда ситуацията около избухването
Коментари Харесай

СЗО продължава да обсъжда вируса в Китай, изчаква да обяви извънредно положение

Световната здравна организация ще продължи да разисква обстановката към експлоадирането на зараза от ковид в Китай и нуждата от оповестяване на световна изключително състояние на ново незабавно съвещание в четвъртък.

Това съобщи Тедрос Гебрейесус, общоприет шеф на организацията, представен от РИА Новости.
17 са към този момент жертвите на новия ковид от Китай Граничният надзор за прекъсването на вируса е илюзорно решение, твърди основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев
В Женева се организира незабавно съвещание на организацията по отношение на огнището на нов вид ковид в китайския град Ухан.

" Днес имахме доста добра полемика, само че също по този начин стана ясно, че се нуждаем от повече информация, с цел да продължим напред. Ето за какво взех решение да свикам ново съвещание на комисията за незабавни случаи на следващия ден тъй че да продължим полемиката ", сподели генералният шеф на СЗО.
Губернаторът на щат Вашингтон: Няма потребност от суматоха, рискът е невисок Вчера в Съединени американски щати беше регистриран първият случай на инфектиран от новия ковид, тръгнал от Китай
" Много съществено се отнасям към това дали да обявим, или не изключителна обстановка в региона на публичното опазване на здравето, което има интернационално значение. Трябва да вземем поради всички условия. Екипът ни е в Китай, работи с локални специалисти и с управляващите. Утре ще имаме повече информация “, добави Гебрейесус.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР