Световната здравна организация се събира днес на спешно заседание, за

...
Световната здравна организация се събира днес на спешно заседание, за
Коментари Харесай

Проф. Нели Корсун: Има опасност от пандемия от новия коронавирус

Световната здравна организация се събира през днешния ден на незабавно съвещание, с цел да се реши дали да бъде оповестена изключителна обстановка в интернационален мащаб поради разпространяването на новия ковид, който първо беше регистриран в Китай. В страната към този момент са доказани 440 случая на инфектирани хора, като доказаните смъртни случай са 9. Снощи бе обявено за първите инфектирани в Съединени американски щати и Тайван.

Вече се работи по основаването на ваксина против новия вирус, заяви пред БНР проф. Нели Корсун, завеждащ Националната референтна лаборатория „ Грип и остри респираторни болести “ към Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Първи случай на новия ковид в Хонконг

Тя уточни, че има заплаха от възникването на пандемия сходна на тази от 2002 година „ Това е причинителят на ТОРС (SARS) или на тежък изострен респираторен синдром, който се появи в края на 2002 година и аргументи пандемия доникъде на 2003 година Предизвика доста съществени болести, в това число 774 смъртни случая в целият свят. Засегнати бяха 26 страни по света. Започна от Китай пандемията и обхвана редица континенти. Въпреки, че са огромни и заплахата от поява на сходна пандемия е огромна “, сподели проф. Нели Корсун.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР