Световната здравна организация се противопоставя на връщането към твърда карантина,

...
Световната здравна организация се противопоставя на връщането към твърда карантина,
Коментари Харесай

СЗО против връщане на пълна карантина

Световната здравна организация се опълчва на връщането към твърда карантина, с цел да се противодейства на разпространяването на новия вид ковид.

От СЗО обаче не изключват тази нужда в някои страни, в случай че огнищата на заболяването не се проследят и овладеят, разгласи на брифинг в Женева шефът на програмата за рискови обстановки на СЗО Майкъл Райън, представен от БГНЕС.

" Ние сме срещу връщането към цялостна карантина, само че може да има обстановки, когато това ще бъде единственият излаз ", сподели той. " Ние и доста учени казахме, че щом свърши цялостната карантина, постоянно има риск от нови огнища на заболяването.

Ще има опция за предаване на вируса ", уточни Райън и напомни, че СЗО постоянно е съветвала да се отстранява карантината на стадии, последователно, с цел да се следи статистиката.

" Сега е малко евентуално да можем изцяло да премахнем този вирус ", съобщи представителят на СЗО и акцентира, че даже на островните страни заболяването може да се върне.

„ Загрижени сме за огромните клъстери от болни, когато възникне огнище и бързото предаване, които могат да причинят нови огнища “, сподели Райън, сравнявайки тази обстановка с горски пожари.

„ След строга карантина би трябвало деликатно да наблюдавате огнищата и бързо да ги потискате “, акцентира той и уточни обществената изолираност, маските, тестването измежду най-важните ограничения

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР