Световната здравна организация се противопоставя на връщането към твърда карантина,

...
Световната здравна организация се противопоставя на връщането към твърда карантина,
Коментари Харесай

СЗО е против връщането към пълна карантина

Световната здравна организация се опълчва на връщането към твърда карантина, с цел да се противодейства на разпространяването на новия вид ковид. От СЗО обаче не изключват тази нужда в някои страни, в случай че огнищата на заболяването не се проследят и овладеят, разгласи на брифинг в Женева шефът на програмата за рискови обстановки на СЗО Майкъл Райън, представен от БГНЕС.
" Ние сме срещу връщането към цялостна карантина, само че може да има обстановки, когато това ще бъде единственият излаз ", сподели той. " Ние и доста учени казахме, че щом свърши цялостната карантина, постоянно има риск от нови огнища на заболяването. Ще има опция за предаване на вируса ", уточни Райън и напомни, че СЗО постоянно е съветвала да се отстранява карантината на стадии, последователно, с цел да се следи статистиката.
" Сега е малко евентуално да можем изцяло да премахнем този вирус ", съобщи представителят на СЗО и акцентира, че даже на островните страни заболяването може да се върне. „ Загрижени сме за огромните клъстери от болни, когато възникне огнище и бързото предаване, които могат да причинят нови огнища “, сподели Райън, сравнявайки тази обстановка с горски пожари. „ След строга карантина би трябвало деликатно да наблюдавате огнищата и бързо да ги потискате “, акцентира той и уточни обществената изолираност, маските, тестването измежду най-важните ограничения. „ Така можем да избегнем втора вълна на заболяването и връщането към строга карантина “, заключи Райън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР