Световната здравна организация призова потребителите и правителствата да не се

...
Световната здравна организация призова потребителите и правителствата да не се
Коментари Харесай

СЗО се обяви против новите продукти и тактики на тютюневите гиганти

Световната здравна организация прикани потребителите и държавните управления да не се доверяват на най-новите артикули на тютюневите колоси. Тя показва, че електронните цигари и устройствата за загряване на тютюн не способстват за битката с рака. В собствен отчет преди дни организацията установи, че блокирането на въздействието на тютюневата промишленост е от основно значение за понижаване на вредите от използването на тютюневи артикули.


Тютюневата промишленост систематично, нападателно, трайно и с огромни финансови запаси се опълчва на ограниченията за надзор над тютюнопушенето, регистрира Световната здравна организация. За задачата се употребяват очевидни и по-прикрити тактики.

Като образец се показва компанията " Филип Морис ", която се пробва да се показа като виновен сътрудник в опазването на публичното здраве с акция " без пушек " и апели за прекосяване към по-добра опция.

Целта е тютюнът да остане обществено допустим, като се заблуждават потребителите с избрания като бездимни артикули. Зад тях може да се крият токсични излъчвания с незнайни краткосрочни и дълготрайни резултати върху човешкото здраве, отбелязва СЗО.

В отчета се показва, че тютюневата промишленост се пробва да гради авторитет посредством манипулативни послания, до момента в който същинската цел е разширение на пазара. Класическите цигари към момента са 97 на 100 от международния пазар на тютюневи произведения.

 Световната здравна организация разгласи електронните цигари за нездравословни Световната здравна организация разгласи електронните цигари за нездравословни
Електронните цигари „ без подозрение са нездравословни ", и би трябвало да бъдат подложени на регулации, обявиха от Световната здравна организация (СЗО) като предупред...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР