Световната здравна организация призова международната общност да запази спокойствие и

...
Световната здравна организация призова международната общност да запази спокойствие и
Коментари Харесай

СЗО не препоръчва евакуиране на чужди граждани от Китай

Световната здравна организация прикани интернационалната общественост да резервира успокоение и съобщи, че предложи да се изтеглят непознати жители от Китай поради разпространяването на ковид.

Ръководителят на организацията Тедрос Аданом Гебрейесус съобщи по време на среща с китайския външен министър Ван И, че е уверен в способността на Китай да се оправи с профилактиката и контрола над епидемията.

Кои страни готвят евакуация на своите жители?
Снимка: EPA
Препоръката на СЗО идва на фона на известия, че редица страни договарят с Китай за репатриране на своите жители, пребиваващи в Ухан.

Франция възнамерява да изпрати аероплан от Париж до Ухан в сряда, с цел да може да прибере своите жители от провинция Хубей, оповестява „ Ройтерс “.
Четвърти случай на китайски ковид в Европа Съмнения за инфектиран пациент в прилежаща Румъния
Русия също съобщи, че договаря с китайското държавно управление за евакуация на своите жители в провинцията.

Сред страните, които възнамеряват евакуация на своите жители от провинция Хубей са Япония, Южна Корея, Казахстан, Германия, Мароко, Испания, оповестява „ Ройтерс “.

Българското посолство следи обстановката дружно с дипломатите на други страни от Евросъюза и е готово да се включи в евакуация на европейски жители, в случай че такава бъде проведена.
Четирима са българите, блокирани в град Ухан Това заяви за bTV краткотрайно ръководещият българското консулство в Китай Владислав Спасов
Съединени американски щати също са декларирали, че ще изтеглят личния състав на своето консулство в Ухан, като на самолета ще има и стеснен брой места за американски жители.

Хонконг пък разгласи, че стопира в четвъртък влака, свързващ града с останалата част на Китай. Ще бъдат анулирани и полетите към Китай, както и автобусните линии. Тези ограничения се подхващат в опит да се спре разпространяването на корона вируса.

Ускорена разработка на ваксина

Междувременно медиите оповестиха, че болничното заведение Дунфан към университета в Шанхай и китайската биотехнологична компания са одобрили план по създаване на ваксина против ковид, която може да бъде основана по-бързо от нормалното.
Снимка: EPA
Учените имат намерение да синтезират матрична рибонуклеинова киселина с няколко типа последователности от разнообразни антигени. След това ще отделят ефикасните антигени и на тази основа ще могат да основат мостри на ваксина в границите на 40 дни.
Американски учени създават ваксина против новия вирус в Китай Клиничните проучвания на новия препарат ще лишават няколко месеца
След основаването на образците на имунизацията би трябвало да преминат клинични тествания и утвърждение.

Ако въпреки всичко човек се е заразил с новия вид ковид, лекуването продължава към една седмица при леките форми на болестта. По-тежките случаи изискват най-малко двуседмично лекуване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР