Световната здравна организация препоръча носенето на маски на обществени места,

...
Световната здравна организация препоръча носенето на маски на обществени места,
Коментари Харесай

СЗО препоръча носенето на маски от плат

Световната здравна организация предложи носенето на маски на публични места, където има риск от разпространяване на COVID-19 и в случай че е мъчно да се пази физическа отдалеченост. В новите насоки на СЗО се съдържа съвет към държавните управления да предизвикват хората да носят маски от плат. Като най-рискови остават публичният превоз, магазините и други затворени или постоянно посещавани места.

Маските би трябвало да се състоят от най-малко три пласта друг материал. Организацията акцентира, че те не би трябвало да основават лъжливо възприятие за отбрана, само че са средство за понижаване на заплахата от предаване на вируса.

" Там, където не може да бъде обезпечена физическа отдалеченост, би трябвало да се употребяват немедицински маски. В нашите рекомендации се съдържа информация точно за тези фабрични маски ", цитира БНТ Д-р Мария ван Керкхов, механически специалист на СЗО.

- Страните от Г-20 дадоха обещание над 21 милиарда $ за битка с ковид.  Средствата ще бъдат ориентирани към диагностика на болестта, лечения,  ваксини и проучвания, се споделя в изказване на групата, предава БНР. През април страните от Г-20 приканиха всички страни, направителствени организации, филантропи и частния бранш да оказват помощ за намиране на повече от 8 милиарда $, нужни за оправянето с пандемията. Саудитска Арабия, която сега е ръководител на групата, даде обещание 500 милиона за задачата.

- Бразилия може да напусне Световната здравна организация, съобщи президентът на страната Жаир Болсонаро , представен от Националнато радио. От началото на пандемията в Бразилия, Болсонаро към този момент смени двама здравни министри. 

Междувременно броят на инфектираните с ковид в латиноамериканската страна с усили през последните 24 часа с 30 830, като общият им брой от началото на пандемията доближи 645 771. Починалите за последното денонощие в Бразилия са 1 005 души, което е известно намаляване по отношение на 1 473 умряли в резултат на ковид ден по-рано, когато беше регистриран трети следващ рекорден растеж на смъртността в страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР