Световната здравна организация предупреди за риск от бързо настъпване на

...
Световната здравна организация предупреди за риск от бързо настъпване на
Коментари Харесай

СЗО: Може да има внезапен втори пик на COVID-19 при рязко отслабване на мерките

Световната здравна организация предизвести за риск от бързо настъпване на втори пик на пандемията COVID-19, породена от ковид SARS-CoV-2. Той може да стане факт още при първата вълна, в случай че страните, в които инфекцията отслабва, прекомерно рано отслабят противоепидемичните ограничения, предадоха осведомителните организации.

Изпълнителният шеф на програмата на СЗО по изключителните обстановки в опазването на здравето Майкъл Райън съобщи, че светът се намира по средата на първата вълна от пандемията. По думите му, не трябва да има утешение с концепцията, че вирусът ще отмине с настъпването на летния сезон.

" Рисковано е да се счита, че инфекцията отслабва и идващият рисков миг ще настъпи през октомври или ноември ", показва Райън.

Той припомня, че в Централна и Южна Америка, както и в Южна Азия и Африка, броят на инфектираните пораства, без значение от температурите.

Страните би трябвало да продължат тестването и следенето на предаването на вируса, добавя специалистът.

Към момента инфектираните със SARS-CoV-2 по света са над 4.59 милиона, жертвите са към 348 хиляди, излекуваните са над 2.366 милиона, демонстрират данните на Worldometers. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР