Световната здравна организация предупреди в понеделник, че може би никога

...
Световната здравна организация предупреди в понеделник, че може би никога
Коментари Харесай

СЗО: Може би никога няма да има сребърен куршум за COVID-19

Световната здравна организация предизвести в понеделник, че може би в никакъв случай няма да има „ сребърен патрон “ за новия ковид , макар напъните за разкриване на ефикасни ваксини, съобщи БГНЕС.
СЗО прикани държавните управления и жителите да се съсредоточат върху изпълняването на съществени неща като тестване, следене на контакти, поддържане на обществена отдалеченост и носене на маска, с цел да се потуши пандемията, която прекрати естествения живот по целия свят и провокира опустошителна икономическа рецесия.
" Всички се надяваме да имаме ефикасни ваксини , които могат да оказват помощ да се предотврати заразяване на хора ", съобщи генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус на виртуална конференция.
" Въпреки това, сега няма сребърен патрон - и може в никакъв случай да няма.
„ Засега прекъсването на огнищата се свежда до основите на публичното здраве и битката с заболяванията “, сподели той и прикани тези съществени положения да се съблюдават.
Новият ковид е умъртвил близо 690 000 души и е заразил минимум 18,1 милиона след експлоадирането в Ухан в Китай предишния декември, съгласно данни от публични източници, обработени от Агенция Франс Прес.
СЗО стартира да притиска Китай при започване на май, с цел да предложения специалисти на организацията да оказват помощ за следствие на животинския генезис COVID-19.
Здравната организация на Организация на обединените нации изпрати епидемиолог и експерт по опазване на здравето на животните в Пекин на 10 юли, с цел да стартират проучване, ориентирано към идентифициране на това по какъв начин вирусът е достигнал до хората и се е популяризирал сред тях.
Едва 10% от популацията е претърряло инфекцията
Само към 10% от хората са претърпели зараза от новия ковид . Това съобщи на брифинг специалистът на Световната здравна организация (СЗО) Мария Ван Керхове.
" Повечето проучвания демонстрират, че по-малко от 10% от хората по света са имали ковид ", сподели тя.
Избухването на заболяването, породено от новия ковид, беше записано в края на 2019 година в Централен Китай, публикувано бе в множеството страни и бе прието от СЗО като пандемия на 11 март.
Регистрираните случаи на инфектирани с ковид в международен мащаб минаха 18 милиона през днешния ден.
Поне 18,011,763 инфектирани с ковид са публично регистрирани по света досега, а честотата на инфектираните продължава да се форсира. Повече от половината от новите инфектирани са регистрирани в Съединени американски щати и в Латинска Америка и Карибския район.
Съединените щати не престават да са най-засегнатата от болестта страна в света с 4 657 693 случаи, в това число 154 793 смъртни случая, следвани от Бразилия - с 2 733 677 случая и 94 104 смъртни случая.
Третата най-засегната страна е Индия със 1750 723 инфектирани и 37 364 умряли от началото на пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР