Световната здравна организация предупреди тази седмица, че коронавирусната пандемия съвсем

...
Световната здравна организация предупреди тази седмица, че коронавирусната пандемия съвсем
Коментари Харесай

В Прага изпратиха пандемията с банкет на 500-метрова маса

Световната здравна организация предизвести тази седмица, че коронавирусната пандемия напълно не е завършила, само че в Чехия се състоя тържество за "символичното сбогуване " със болестта, заяви Би Би Си.

Хиляди хора бяха насядали през вчерашния ден до 500-метрова маса на Карловия мост в Прага, с цел да споделят храна и питиета, донесени от вкъщи. Пируващите приканваха съседите си да пробват от техните ястия и питиета, без да се съблюдава физическа отдалеченост.

Организаторът на проявата Ондржей Кобза сподели, че тя е станала допустима заради неналичието на туристи в чешката столица. Кобза, притежател на кафене в града, изясни пред Агенция Франс Прес, че задачата е да бъде отпразнуван краят на рецесията и да могат хората да покажат, че не се опасяват да се срещат и да вземат парче сандвич от съседа си.

Участниците в празненството на моста над река Вълтава е трябвало да си създадат авансово резервация и всички места са били заети.

Миналата седмица чешкото държавно управление позволи обществени събирания на групи до 1000 индивида. Плувните басейни, музеите, зоопарковете и замъците в този момент са отворени за стеснен брой гости едновременно. Ресторантите, питейните заведения и пъбовете към този момент одобряват клиенти на закрито.

В 10-милионна Чехия има под 12 000 случая с ковид. Около 350 индивида са умряли в страната от причиняваното от него заболяване COVID-19.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР