Световната здравна организация предупреди, че Covid-19 се разпространява притеснително бързо

...
Световната здравна организация предупреди, че Covid-19 се разпространява притеснително бързо
Коментари Харесай

СЗО с притеснителни данни за разпространението на COVID-19

 Световната здравна организация предизвести, че Covid-19 се популяризира притеснително бързо в някои елементи на света, няколко месеца преди зимния грипен сезон. Общият брой на инфектираните с ковид към този момент е съвсем 30 милиона.

В същото време американският президент Доналд Тръмп счита, че до края на годината Съединените щати ще разполагат с най-малко 100 милиона дози от бъдещата ваксина.

В няколко страни нараства броят на пациентите с Covid-19 на възраст сред 15 и 49 години, признати в лечебни заведения и в интензивни отделения. За това предизвести Мария ван Керхове от Световната здравна организация и посочи, че става дума за Испания, Франция, Черна гора, Украйна и в някои американски щати.

Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предвижда, че до края на годината в страната могат да бъдат раздадени най-малко 100 милиона дози от бъдещата ваксина против ковид. По думите му това ще стане допустимо незабавно щом Управлението за надзор на храните и медикаментите утвърди препарата:

" Напът сме да доставим и разпространим имунизацията по доста, доста безвреден и ефикасен метод. Смятаме, че можем да стартираме някъде през октомври. Правят се тествания, както знаете, и щом се даде зелена светлина и имаме имунизацията, ще победим вируса ", уточни Тръмп.

От Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите, задочно опровергаха Тръмп и обявиха, че бъдещата ваксина против Covid-19 ще стане налична в средата на идната година или малко по-късно.

От своя страна претендентът за президент на Демократическата партия - Джо Байдън, прикани Тръмп да се вслуша в гласовете на учените и да не прибързва с раздаването на ваксини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР