Световната здравна организация отвърна на твърденията на Тръмп за пристрастност

...
Световната здравна организация отвърна на твърденията на Тръмп за пристрастност
Коментари Харесай

СЗО към Тръмп: Не фаворизираме Китай. Не е моментът да се спират парите

Световната здравна организация отвърна на изказванията на Тръмп за пристрастност по отношение на Китай и съобщи - не е моментът да се стопира финансирането.
В своя позиция доктор Ханс Клуж, районен шеф на организацията в Европа, съобщи, че светът се намира “в остра фаза” на пандемията и не е моментът да се стопират парите към СЗО.

Припомняме, че президентът на Съединени американски щати разкритикува остро организацията и я упрекна в пристрастия по отношение на Китай и безспорен неуспех в преодоляването на епидемията от COVID-19. Тръмп съобщи, че не е почтено Съединени американски щати да насочва големи финанси към организацията, а тя да фаворизира друга страна. В изявлението си началникът на Белия дом засяга рецензиите на СЗО към Съединени американски щати и рекомендациите, които организацията насочи към Вашингтон преди епидемията да избухне в страната. Ставаше дума за решението на Съединени американски щати да затвори границите си за Китай, като от СЗО тогава приканиха Тръмп да остави границите на Съединени американски щати отворени.

„ СЗО в действителност се провалиха. Поради някаква причина са добре финансирани от Съединените щати и в това време са насочени към Китай”, съобщи по-рано Тръмп, като разгласи, че администрацията му ще прегледа случая по-внимателно.

СЗО твърди с изключение на всичко, че Белият дом е реагирал със забавяне против епидемията от COVID-19 и са подценили опасността, въвеждайки крути ограничения много по-късно от нужното.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР