Световната здравна организация отново призова страните за повишаване на контрола

...
Световната здравна организация отново призова страните за повишаване на контрола
Коментари Харесай

СЗО призова света за по-агресивен подход към коронавируса

Световната здравна организация още веднъж прикани страните за повишение на контрола и по-агресивен метод към пандемията. Все още е допустимо да овладеем болестта, счита организацията, като дава за образец Италия, Испания, Южна Корея и най-голямото гето на Индия, където разпространяването на КОВИД-19 бе овладяно макар многото случаи.

През миналото денонощие новите случаи в международен мащаб са още веднъж рекорден брой - 228 102. Съединени американски щати остават най-засегнатата страна от КОВИД-19, като в последното денонощие новите случаи там са 64 000. Жертвите на ковид наближават 134 000 души. Втората най-тежко потърпевша страна е Бразилия, където в последното денонощие има 45 000 нови случаи, а умрелите към този момент са повече от 70 000.

Само за три седмици Индия се изкачи от шесто на трето място по разпространяване на ковид в света, демонстрират данни на института " Джонс Хопкинс ". На всеки три седмици случаите в страната се удвояват. В момента те са 793 802, а смъртните случаи - 21 600. Реалната обстановка обаче мъчно може да бъде преценена, защото обсегът на тестванията е прекомерно стеснен да даде визия за разпространяването на болестта измежду 1.4-те милиарда поданици на страната. Индия прави по 250 000 теста дневно, само че има да наваксва месеци закъснение в скрийнинга.

Редица страни и райони подхващат нови ограничаващи ограничения. Хонконг още веднъж затваря учебните заведения от понеделник. Вторият град на Австралия Мелбърн е в нова шестмесечна карантина.

 

Продължаваме да следим протичащото се по света:

- Шофьори на рейсове в Байон, Югозападна Франция отхвърлиха да излязат на работа, откакто техен сътрудник бе пребит до гибел от пасажери, отказващи да носят маски. Случаят потресе Франция, а министър председателят Жан Кастекс даде обещание отмъщение за причинителите. Днес следва среща на вътрешния министър Жералд Дарманен с водачи на рейсове от града, на която ще се обсъдят спомагателни ограничения за тяхната сигурност. Очаква се превозвачът да възвърне транспортите от понеделник, като в рейсовете ще дежурят чиновници по сигурността. За гибелта на водача са упрекнати двама млади мъже, известни на полицията. Привлечени към отговорност са и още трима души, двама - за това, че не са помогнали на човек в заплаха, а един - за опит да укрие обвинен.

- В петък Доналд Тръмп още веднъж атакува Китай . " Отношенията с Китай са съществено влошени. Можеха да спрат чумата... само че не я стопираха ", съобщи той пред кореспонденти във Флорида.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР