Световната здравна организация откри в Женева двудневна глобална научна конференция,

...
Световната здравна организация откри в Женева двудневна глобална научна конференция,
Коментари Харесай

СЗО откри глобален научен форум за борба с коронавируса

Световната здравна организация откри в Женева двудневна световна научна конференция, която има за цел да форсира създаването на медикаменти и ваксини против новия ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

Откривайки форума, шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус изрази вяра, че един от резултатите на конференцията ще бъде съгласуването на пътна карта за проучвания и ограничения за битка със болестта от ковид, към която учените и донорите да се обединят. Той означи, че коронавирусът е инспекция за целия свят, кадърен ли е той "да се сплоти за битка против общ зложелател, който не признава нито граници, нито идеологии ".

Инкубационният интервал на ковид може да е 24 дни

В работата на форума вземат участие към 400 специалисти, медици, чиновници в публичното опазване на здравето и държавни представители от разнообразни страни. Те ще разискват сегашната степен на знания за произхода, методите на предаване и лекуване на вируса, както и "тъмните петна " в знанията ни за него.

Ще се координират интернационалните старания в областта на разработка на способи за лекуване. "Публикации, патенти и облаги в този момент нямат значение. Онова, което има значение, е да се спре епидемията и да се спасят човешки животи ", акцентира Гебрейесус, призовавайки учените да си сътрудничат и да споделят своите открития и констатации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР