Световната здравна организация откри в Женева днес двудневна глобална научна

...
Световната здравна организация откри в Женева днес двудневна глобална научна
Коментари Харесай

СЗО откри двудневен глобален научен форум за борба с коронавируса

Световната здравна организация откри в Женева през днешния ден двудневна световна научна конференция, която има за цел да форсира създаването на медикаменти и ваксини против новия ковид, предадoха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Откривайки форума, шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус изрази вяра, че един от резултатите на конференцията ще бъде съгласуването на пътна карта за проучвания и ограничения за битка със болестта от ковид, към която учените и донорите да се обединят. Той означи, че коронавирусът е инспекция за целия свят, кадърен ли е той " да се сплоти за битка против общ зложелател, който не признава нито граници, нито идеологии ".

В работата на форума вземат участие към 400 специалисти, медици, чиновници в публичното опазване на здравето и държавни представители от разнообразни страни. Те ще разискват сегашната степен на знания за произхода, методите на предаване и лекуване на вируса, както и " тъмните петна " в знанията ни за него.

Ще се координират интернационалните старания в областта на разработка на способи за лекуване.

" Публикации, патенти и облаги в този момент нямат значение. Онова, което има значение, е да се спре епидемията и да се спасят човешки животи ", акцентира Гебрейесус, призовавайки учените да си сътрудничат и да споделят своите открития и констатации. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР