Световната здравна организация обяви епидемията от коронавирус за пандемия. Това

...
Световната здравна организация обяви епидемията от коронавирус за пандемия. Това
Коментари Харесай

Световната здравна организация обяви коронавируса за пандемия

Световната здравна организация разгласи епидемията от ковид за пандемия. Това заяви в сряда на брифинг в Женева генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

„ В идващите дни и седмици чакаме броят на случаите, смъртните случаи и броят на засегнатите страни да се усили... Стигнахме до извода, че COVID-19 може да бъде разказан като пандемия ", сподели той.

Само преди седмица организацията заяви, че епидемията от ковид, която се популяризира от Китай, може да бъде овладяна и следена, като добави, че това може да стане единствено при съгласувани дейности на националните държавни управления, съобщи Ройтерс.
СЗО прикани за съгласувани дейности против ковид генералният шеф на СЗО изрази угриженост, че има страни, които не одобряват нещата задоволително съществено или пък са решили, че няма какво да се направи
" Призоваваме всяка страна да работи бързо, с обсег и увереност ", сподели тогава генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус на брифинг в централата на международната организация.

Тедрос изрази угриженост, че има страни, които не одобряват нещата задоволително съществено или пък са решили, че няма какво да се направи. Сега не е време да се отхвърляме, не е време за извинения, а за впрягане на всички сили, съобщи той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР