Световната здравна организация обяви, че маймунската шарка представлява умерен риск“

...
Световната здравна организация обяви, че маймунската шарка представлява умерен риск“
Коментари Харесай

СЗО определи маймунската шарка като ``умерен риск`` -

Световната здравна организация разгласи, че маймунската шарка съставлява „ сдържан риск “ за световното публично здраве, след докладваните случаи на инфектирани в страни, където болестта всекидневно не се открива, оповестява Ройтерс.

„ Опасността за публичното здраве може да стане висока, в случай че този вирус се утвърди като човешки патоген и се популяризира в групи с по-висок риск от тежко заболяване като да вземем за пример дребни деца и хора с отслабен имунитет ", споделят от СЗО.

Към 26 май са доказани общо 257 случаи и следени 120 подозрителни в 23 страни, които не са ендемични за вируса. Към момента няма данни за смъртни случаи.

От СЗО декларират също, че неочакваната поява на маймунска шарка в няколко неендемични страни допуска към момента неоткрит път за предаване на болестта.

Агенцията добавя, че чака да бъдат докладвани още случаи, защото наблюдението и контролът се уголемяват.

Маймунската шарка е инфекциозно заболяване, което нормално протича леко и се популяризира в обособени в елементи от Западна и Централна Африка. Заразяването е посредством непосредствен контакт, тъй че може да бъде релативно елементарно следено посредством спазването на обществена отдалеченост и персонална хигиена.

Повечето от записаните до момента случаи са открити във Англия, Испания и Португалия.

„ За болшинството от обявените до момента случаи няма записано пътешестване до ендемична зона и са открити при потърсена лекарска помощ в клиники за полово здраве “, се споделя още в изказването на организацията на Организация на обединените нации.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР