Световната здравна организация изпрати в Пекин експерти, които да поставят

...
Световната здравна организация изпрати в Пекин експерти, които да поставят
Коментари Харесай

СЗО започва разследване за зараждането на COVID-19

Световната здравна организация изпрати в Пекин специалисти, които да слагат началото на следствие за установяването на мястото на възникване на пандемията от новия ковид, съобщи „ Асошиейтид Прес “.

Ветеринар и епидемиолог ще прекарат уикенда в китайската столица, с цел да дефинират „ обсега и дилемите “ на идния план по проучване на това по какъв начин COVID-19 е бил пренесен от животните към хората. Основната догадка все още е, че разпространяването на заболяването може да е почнало от прилепи, които са пренесли болестта на други бозайници, като цивета или панголин, преди то да доближи до хората посредством пазара в град Ухан.

Мисията на СЗО е политически сензитивна, откакто Съединени американски щати взеха решение да прекратят взаимоотношенията си с организацията с обвинявания, че има пристрастия към Китай.

Над 120 народи приканиха за следствие на зараждането на вируса по време на Световната здравна асамблея през месец май. От Китай също се съгласиха с решението, като помолиха изследванията да стартират когато обстановката в страната бъде овладяна.

По време на среща при започване на януари топ водачи на СЗО се оплакаха, че китайските управляващи не дават задоволително данни за разпространяването на болестта и за това какъв риск съставлява за света, като по този начин се губи скъпо време.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР