Световната здравна организация е включила в списъка за наблюдение варианта

...
Световната здравна организация е включила в списъка за наблюдение варианта
Коментари Харесай

Руският вариант на COVID-19 влезе в списъка на СЗО

Световната здравна организация е присъединила в листата за наблюдаване разновидността на AT.1. Той беше открит за първи път в Русия през януари тази година, оповестява „ Фокус ”.

СЗО води мониторинг от януари 2020 година Списъкът включва разновидности на ковид, разновидностите на които евентуално могат да трансформират свойствата му и да съставляват опасност в бъдеще, само че няма задоволително информация, с цел да бъдат избрани като „ представляващи интерес ”. В допълнение, СЗО поддържа и лист на притеснителни разновидности, които сигурно са нараснали способността на ковид да се популяризира от човек на човек, създали са го по-устойчив на ваксини или са трансформирали признаците на Коронавирус.
 Откриха 13 сектора в ДНК-то, свързани с уязвимостта към COVID-19 Откриха 13 сектора в ДНК-то, свързани с уязвимостта към COVID-19
Специалисти по генетика от разнообразни страни са изследвали генома на съвсем 50 000 души, боледували от COVID-19 и са открили 13 сектор...

В последния лист са включени четири разновидността: „ Алфа ” – с английски генезис, южноафриканския „ Бета ”, бразилския „ Гама ” и индийския „ Делта ”. Последният има и вид, означен с „ плюс ”, който се смята за още по-опасен. Постепенно „ Делта ” се трансформира в преобладаващ в международен мащаб и е главната причина за нарастването на случаите на Коронавирус в доста страни през последните седмици. Учените не изключват опцията да се появи и „ супервариант ” на ковид, който ще изисква нови ваксини.

Както заяви заместник-кметът на Москва по обществено развиване Анастасия Ракова, в този момент „ Делта “ е главната причина за експлоадирането на нови огнища на COVID-19 в съветската столица. Той е открит за пръв път в Индия предишния октомври. Учените не изключват опцията да се появи супервариант на ковид, който ще изисква нов способ на лекуване и нова ваксина, сподели доктор Николай Дурманов, специалист по биобезопасност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР