Световната здравна организация е права по отношение на това, че

...
Световната здравна организация е права по отношение на това, че
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Взетите мерки трябва да останат в един по-дълъг период

„ Световната здравна организация е права във връзка с това, че възприятието, което имаме, че всичко е завършило, е малко лъжливо. Мерките, които сме взели, би трябвало да останат в един по-дълъг интервал, с цел да сме сигурни, че няма да има завръщане на високите цифри и на епидемиологичното разпространяване ”. Това сподели в ефира на предаването „ Събуди се ” по Нова телевизия основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев.
„ Считам, че за този сезон в Европа и на Балканите се върви към намаляване на епидемията. Малко по-зле остават нещата в западната част. Просто би трябвало да сме деликатни ”, добави той. 
Кунчев уточни, че най-песимистичният сюжет за България е да има нов пик на болестта, който да засегне не едно или две огнища, а по-голяма част от популацията и по-обширна територия. „ Нещо, което съгласно мен е доста малко евентуално ”, акцентира обаче основният здравен контрольор. 
Той изясни, че напъните оттук-нататък ще са ориентирани към ефикасен контрол и още при първото определяне на случай, да се реагира мигновено. „ Да откриваме контактните, да ограничаваме контактите и по този метод да не позволим всеобщо разпространяване ”, акцентира Кунчев.
Главният държавен здравен контрольор съобщи, че 99% от здравната активност у нас е възобновена. „ Още преди седмица разрешихме профилактичните прегледи. Най-напред възстановихме имунизациите, по-късно ги разширихме с всички профилактични. Възстановихме работата и на службите по трудова медицина и прегледите при общопрактикуващите лекари ”, добави той.
Кунчев разяснява има ли заплаха да се заразим с COVID-19 на морето. „ На намерено, при интензивно слънчево греене, ултравиолетовите лъчи са едни от най-ефективните дезинфектанти ”, заключи доцентът.
Последната информация от Националния спешен щаб, четете в този материал.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР