Световната здравна организация държи на позицията, че все още има

...
Световната здравна организация държи на позицията, че все още има
Коментари Харесай

СЗО: Все още има надежда за овладяване на пандемията

Световната здравна организация държи на позицията, че към момента има вяра за преодоляване на пандемията на ковид, макар близо 750 000 смъртни случаи и 20 милиона случая на болест.
Въпреки двете мрачни цифри, които се чака да бъдат достигнати до дни, СЗО съобщи, че в никакъв случай не е късно да се подхващат дейности за потушаване на рецесията с COVID-19, която обхвана планетата.
" Тази седмица ще достигнем 20 милиона регистрирани случаи COVID-19 и 750 000 смъртни случаи ", сподели шефът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус по време на виртуална конференция.
„ Зад тази статистика се крият огромна болежка и страдалчество. Всеки изгубен живот има значение. Знам, че доста от вас скърбят и че това е сложен миг за света. Но желая да бъда явен: има първи проблясъци на вярата и... в никакъв случай не е късно да се обърне процесът. "
Гебрейесус даде образци за страни, които сполучливо работят за преодоляване разпространяването на вируса, имайки поради Нова Зеландия и Руанда.
Той също по този начин похвали Англия и Франция за предприемането на ограничения за справяне с нови експлоадирания на болестта, като налагане на блокировки към огнища в Северна Англия и налагането на наложителното носене на маски в оживените открити пространства в Париж.
" Моето обръщение е кристално ясно: потискайте, потискайте, потискайте вируса ", сподели той.
" Ако дейно потискаме вируса, можем умерено да отворим обществата. "
Вижте още:
СЗО: В обозримо бъдеще няма да има връщане към „ остарялото обикновено “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР