Световната здравна организация даде разрешение за използване на ваксината срещу

...
Световната здравна организация даде разрешение за използване на ваксината срещу
Коментари Харесай

СЗО одобри ваксината на АстраЗенека

Световната здравна организация даде позволение за потребление на имунизацията против COVID-19 на " АстраЗенека " и Оксфордския университет. Решението изпраща сигнал на страните без потенциал за научна инспекция, че здравната организация на Организация на обединените нации счита имунизацията за безвредна и ефикасна в битката с новия ковид.

Водената от СЗО самодейност КОВАКС възнамерява да разпредели 336 милиона дози от тази ваксина през първата половина на тази година. Ваксината се създава под лиценз основно в Индия, както и в Южна Корея. 

СЗО към този момент утвърди имунизацията на " Пфайзер/Бионтех " в края на декември.

Шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус прикани другите фармацевтични компании да аплайват за утвърждение на ваксина незабавно щом стартират тази процедура в богатите страни, с цел да може да се форсира раздаването на ваксини през програмата КОВАКС. Неотдавна той разкритикува богатите страни, че всеобщо изкупуват наличните количества ваксини, а доста небогати страни не могат да обезпечат дози даже за своите здравни служащи и хората от третата възраст.
Медикаментът на " Астра Зенека " се предлага за всички на възраст над 18 години. Ваксината има лесни условия за предпазване. СЗО отбелязва още, че нейната успеваемост от 63,09% ще бъде " подобаваща за страни с ниски и междинни приходи ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР