Световната ядрена асоциация (WNA) подписа Меморандум за разбирателство (MoU) с

...
Световната ядрена асоциация (WNA) подписа Меморандум за разбирателство (MoU) с
Коментари Харесай

Световната ядрена асоциация и Агенцията за ядрена енергия на ОИСР стартират ново партньорство


Световната нуклеарна асоциация (WNA) подписа Меморандум за съгласие (MoU) с нуклеарната организация на Организацията за икономическо сътрудничество и раз (NEA) по време на симпозиума на Световната нуклеарна асоциация в Лондон. Събитието се състоя в събота, 6 септември.

В рамките на Меморандума двете организации се споразумяха за шерване на положителните практики и съдействие в поддръжка на по-широкото приемане и схващане на нуклеарната сила и развиването й, както и обезпечаване на опция за по-ефективна и ефикасна нуклеарна сигурност, за обмяна на опит във връзка с усъвършенстваните подходи за извеждане от употреба на иведените от употреба уреди, за възстановяване на правните рамки, касаещи разнообразни интернационалните нуклеарни действия, да вземем за пример като като превоза, и за подкрепяне на икономическото и дейно потребление на нуклеарната сила.

Генералният шеф на Световната нуклеарна асоциация Agneta Rising изрази убеденост, че меморандумът ще е в поддръжка на развиването на нуклеарната енергетика.

„ Радваме се да обявим това съглашение с OECD-NEA, което официализира и ускорява тесните и положителни работни връзки, които към този момент съществуват сред нашите две организации в няколко значими области като нуклеарната сигурност, извеждането (на нуклеарни съоръжения) от употреба, образованието, нововъведенията, ръководството на отпадъците и правната база. Настоящият Меморандум ще поддържа развиването на нуклеарната сила като наличен резистентен източник на нисковъглеродна електрическа енергия “, сподели Rising.

Генералният шеф на NEA William D. Magwood, IV, от своя страна обърна внимание, че нуклеарната промишленост е в основата на осъществяването на националните енергийни политика на страните, а Меморандумът способства за още по-добро взаимоотношение.

„ Индустрията постоянно е главният реализатор на националните енергийни политики и разполага с подобаваща и изчерпателна информация за аспектите на тези политики, което е витално значимо. Настоящият Меморандум ще е от помощ за NEA предвид на придобиването на значими знания от страна на промишлеността и ще подсигурява, че сме в положение да предоставим на страните членки най-подходящата и изчерпателна информация. Взаимодействието ни с световния промишлен бранш посредством Световната нуклеарна асоциация усилва опциите на NEA за директно взаимодействат с промишлеността и за по-високи достижения в нуклеарната сигурност, нововъведенията, извеждането от употреба (на нуклеарни съоръжения) и други основни области. "

Симпозиумът на Световната нуклеарна асоциация приключи с интерактивен панел на високо равнище на тематика нововъведения в нуклеарната промишленост, в което участваха водещи международни специалисти.

„ Симпозиумът е мястото, където се събираме, с цел да споделяме познания и да оформяме бъдещето на нуклеарната сила. Ние сме динамични, умни сме и от огромно значение “, означи Agneta Rising при закриването на конференцията.

Президентът и изпълнителен шеф на Terrapower Крис Левеск означи, че, нуклеарната енергетика разполага с цялостна технология, която към момента не е употребена. „ Сега би трябвало да я демонстрираме. ", сподели той.

" Ядрената промишленост е новаторска по своята същина. Има още доста благоприятни условия “, означи и Evgeniĭ Pakermanov, prezident, Rusatom

" Имаме доста механически образци за нововъведения в промишлеността, която би трябвало да стане доста по-иновативна, в сравнение с е. Глобалният енергиен микс се трансформира “, регистрира от своя страна Bernar Salkha, direktor, EFR.

Световната нуклеарна асоциация е интернационалната организация, която съставлява световната нуклеарна промишленост. Мисията й е ориентирана към поощряване на по-широкото схващане на нуклеарната сила въз основата на авторитетна информация, както и създаване на общи позиции във връзка с промишлеността, на обогатяването на енергийния спор, както и към проправянето на пътища за разширение на нуклеарния бизнес.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР