Световната телевизионна мрежа MTV, която миналата година организира грандиозно музикално

...
Световната телевизионна мрежа MTV, която миналата година организира грандиозно музикално
Коментари Харесай

MTV се завръща във Варна с още по-голям концерт, общината вади 150 000 евро за проявата

Световната телевизионна мрежа MTV, която предходната година провежда грандиозно музикално събитие във Варна, ще се завърне в града през 2018 година, с цел да бъде хазаин на още по-голямо шоу. Това стана ясно на съвещание на комисията по просвета и духовно развиване към Общински съвет – Варна.

Според уредниците общите разноски за осъществяване на плана през актуалната година възлизат на 2 млн. евро. Съветниците дадоха единодушието си Община Варна да взе участие със 150 000 евро , като тези средства не са част от бюджета за останалите локални действия в културната сфера. Решението би трябвало да мине през комисията по финанси и бюджет, преди Общинският съвет дефинитивно да се произнесе.

16,8 млн. лв. е проектобюджетът на Община Варна във функционалност „ Почивно дело, просвета и религиозни действия “. Заради преходния излишък той е малко по-висок от миналата година, стана ясно на днешното съвещание на отрасловата комисия към Общински съвет – Варна, на което беше разисквана и утвърдена финансовата рамка.

За културни събития, празници и естетизация на градската среда са заделени близо 3,7 млн. лв.. В тази сума влиза бюджетът за фонд „ Култура “, който тази година е размер на 1 млн. лв.. С част от тях Варна ще подкрепи осъществяването и на програмата на българското европредседателство.

За реализация на програмата за нови монументи в града са планувани малко над 425 хиляди лв.. С 200 хиляди лв. от тях ще бъде построена Алея на варненската памет, която ще се състои от 10 паметника. В бюджета са планувани също средства за пластики на кметовете Иван Церов и Михаил Колони, за композицията „ Очакване “ на Вълнолома, както и за статуя, отдадена на европейската принадлежност на България.

Зоокътът, който също попада във функционалност „ Почивно дело, просвета и религиозни действия “, ще получи близо 800 000 лв.. С част от парите ще се направи ремонт на клетките на лъвовете и ще се купят и инсталират камери в зоопарка.

Половин милион лв. в общинския бюджет са заделени за два варненски храма. Съветниците гласоподаваха 350 хиляди лв. да бъдат дадени за довършителни работи по построяването на храм „ Св. Прокопий Варненски “, а 150 хиляди лв. – за ремонт на покрива на Катедралния храм „ Св. Успение Богородично “. Очаква се до края на годината новият храм да отвори порти, стана ясно на съвещанието.

Членовете на комисията предвидиха в бюджет 2018 и средства за закупуване на гориво за част културните институти на Варна. Общината ще заплати общо 60 000 литра гориво за двете здания на Театрално-музикалния продуцентски център и 18 000 литра за Кукления спектакъл.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР