Световната търсачка Google почете появата на хип-хопа на музикалната сцена

...
Световната търсачка Google почете появата на хип-хопа на музикалната сцена
Коментари Харесай

Google разказа историята на хип-хопа с doodle

Световната търсачка Гугъл уважи появяването на хип-хопа на музикалната сцена със специфичен doodle. В къс клип компанията споделя за зараждането на новия жанр.
 
Началото е сложено от Dj Kool Herc и неговата група през 1974 година След появяването на рап музиката, естествено е да се появи и подобаващ танц към нея. Брейкът се появява в края на 60-те години. Тогава той съставлява единствено стъпки и се назовава " Good Foot ", фиктивен е от Джеймс Браун.
 
През 70-те години Dj Afrika Bambaataa слага началото на Zulu интервала. Той основава old school брейк групата " Zulu Kings ". Края на old school брейка идва в края на 70-те, когато през 1979 година се появяват " Rock Steady Crew ". Те са първите от новата вълна в брейка. Техните танци са по-раздвижени. Вече с изключение на " foot work-a " се появяват и други детайли като хеликоптера, въртене на тил и на глава както и доста други. А самият брейк се е танцувал върху кашони.
 
Когато брейкърите се разделят на обособени групи, всяка от тях стартира да изписва името си върху стените в гетата и метрото, като по този метод маркира територията си. От начало графитите са били по-прости и са представлявали имена. Истинският взрив на графитите е в края на 60-те във Филаделфия, когато двама с прякорите Cornbread & Cool Earl изрисуват съвсем целия град в надписи, носещи техните имена.
 
Както множеството детайли в хип-хоп културата и графитите са неразрешени от властта незабавно след появяването им в гетата на по-големите градове.
 
Непосредствено около тези три детайла - рапа, брейка и графитите се появява и четвъртият - DJ-ят, който се трансформира в неделима част от развиването на културата. Елементите на Dj-ing-a са скречове, cutting и музициране. През 2000 година в Съединени американски щати грамофонът публично е приет за музикален инструмент.
 
Първият формален рап сингъл е публикуван през юни 1979 г. Той се споделя " Rappers Delight " и е на групата от New Jersey - Sugarhill Gang. Времетраенето му е 14,23 минути.
 
За учредител на рапа е апетитен Къртис Блоу, а шлагерът му за 1984 година " Basketball " го задържат няколко седмици под №1 в класацията на " Billboard ". От началото си до момента хип-хоп културата е претърпяла доста промени и продължава да се движи напред.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР