Световната търсачка Google изненада потребителите си с doodle за легендарното

...
Световната търсачка Google изненада потребителите си с doodle за легендарното
Коментари Харесай

Още чакаме отговор на Съобщението от Аресибо

Световната търсачка Гугъл изненада потребителите си с doodle за именитото Съобщение от Аресибо, изпратено в Космоса през 1974 година Компанията отбелязва навършването на 44 години от изпращането на известието отвън рамките на планетата ни. Постижението е на учени в Arecibo Observatory, където е ситуиран най-мощният радиотелескоп в света.
 
Съобщението е от Франк Дрейк и се състои от 210 байта информация (1679 бита) . Предадено на периодичност от 2380MHz към кълбовидния звезден куп М13. При изпращането е употребена мощ от 1000 киловата, като цялата дълготрайност на предаването е 169 секунди.
 
Числото 1679 също не е определено инцидентно и съставлява произведение от две елементарни цифри. Те могат да се разделят само на 23 реда и 73 колони или противоположното: 73 реда и 23 колони. Подредбата по първия метод не носи никакъв смисъл, само че при втората групировка може да бъде разчетено цялото известие .

В него има потребни данни като числата от 1 до 10, атомните номера на водород, О2, въглерод, азот и фосфор. Информацията включва още формулите на захарната и нуклеотидите в ДНК, графика на Земната слънчева система и радиотелескопа Аресибо, само че също фигура на човек и броя на популацията на планетата .
 
 screenshoоt/google-->

Любопитно е, че крайната дестинация на известието е на 25 000 светлинни години от Земята, както и още толкоз за вероятно приемане на отговор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР