Световната търговска организация (СТО) съобщи, че нейният индекс на търговията

...
Световната търговска организация (СТО) съобщи, че нейният индекс на търговията
Коментари Харесай

Рекордно ниска търговия със стоки, но и признаци на възстановяване, отчита СТО

Световната комерсиална организация (СТО) заяви, че нейният показател на търговията със артикули е блъснал исторически най-малко, което допуска рекорден спад на световната търговия със артикули за второто тримесечие на 2020 година в разгара на коронавирусната пандемия, съобщи Ройтерс. Показателят е потопен с 18,6 пункта на годишна основа до 84,5 пункта.

Това ниво - най-ниското, откогато от 2007 година се записват данни, и съпоставимо с минимума от финансовата рецесия през 2008-2009 година - значително подхожда на оценката на Световната комерсиална организация, оповестена през юни, съгласно която търговията със артикули през второто тримесечие на 2020 година е намаляла с 18,5 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година, отбелязва организацията на уеб страницата си.

Точният размер на понижението ще стане явен, когато бъдат налични формалните търговски данни за април-юни.

Допълнителни знаци сочат частичнo възкръсване в международната търговия и продукция през третото тримесечие, само че степента на това възобновяване остава извънредно несигурна, добавя Световната комерсиална организация. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР