Световната търговска организация (СТО) разреши днес на Вашингтон да наложи

...
Световната търговска организация (СТО) разреши днес на Вашингтон да наложи
Коментари Харесай

Световната търговска организация разреши на САЩ да наложат наказателни мита за $7,5 млрд. на европейски стоки

Световната комерсиална организация (СТО) позволи през днешния ден на Вашингтон да наложи мита върху европейски артикули за близо 7,5 милиарда $ (6,8 милиарда евро) годишно, предадоха организациите. Това са наказателни ограничения поради нелегално отпуснатите от Европейски Съюз дотации за Еърбъс (Airbus), осведоми Българска телеграфна агенция.
Дадената от СТО " зелена светлина " въпреки всичко няма да предопредели решението на Съединени американски щати дали да наложат или не глобите, дали да го създадат напълно или отчасти, под формата на спомагателни мита върху необятна гама от европейски артикули, отбелязва Франс прес.
Европейската комисия заплаши да отговори, в случай че Съединени американски щати наложат нови мита на Европейски Съюз, откакто получиха позволение от СТО в границите на остарелия спор сред Боинг (Boeing) и Еърбъс.
" В случай на нови американски мита " Европейски Съюз няма да има различен вид с изключение на да направи същото ", предизвести еврокомисарят за търговията Сесилия Малмстрьом. Желанието на Европейски Съюз въпреки всичко е да се откри заслужено споразумяване на спора, акцентира тя.
Налагането на мита от Съединени американски щати ще има " негативно въздействие " върху американските компании и работните места оттатък Океана, предизвести след постановлението на СТО основният изпълнителен шеф на Еърбъс Гийом Фори, представен от Франс прес.
Ако сходни наказания бъдат наложени от Съединени американски щати, то те ще са " спънка за свободната търговия и ще имат негативно въздействие освен върху американските компании, само че и върху работните места, доставчиците и американските пасажери ", е представен Фори в официално съобщение на европейския самолетостроител.
" Еърбъс се надява Европейски Съюз и Съединени американски щати да се договорят преди да нанесат съществени вреди на авиационния бранш, както и на комерсиалните връзки и международната стопанска система ", добави Фори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР