Световната търговска организация (СТО) днес понижи с над 50 процента

...
Световната търговска организация (СТО) днес понижи с над 50 процента
Коментари Харесай

Тревожни сигнали за международната търговия, прогнозите за растеж се сринаха с над 50%

Световната комерсиална организация (СТО) през днешния ден намали с над 50 % прогнозата си за растежа на интернационалната търговия за 2019 година и предизвести за спомагателен напън от възможни нови мита и ответни ограничения, от закъснение на стопанската система и безреден Брекзит, предадоха Ройтерс и Франс прес.

СТО към този момент чака световната търговия със артикули да нарасне с 1,2 % тази година, откакто през април залагаше на ритъм от 2,6 %. През 2018 година индикаторът бе 3 %.

За 2020 година организацията предвижда напредък от 2,7 % по отношение на предходната оценка от 3 %, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Мрачната вероятност за търговията е обезкуражаваща, само че не и непредвидена ", разяснява генералният шеф на СТО Роберту Азеведу, призовавайки страните членки да изгладят комерсиалните си различия и да си сътрудничат в реформирането на организацията.

Понижената прогноза отразява оценките за по-бавно повишаване на международната стопанска система, частично поради комерсиалното напрежение, само че и заради цикличните и структурните фактори, а в Европа - и несигурността, обвързвана с Брекзит.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР