Световната търговия е на път да се възстанови по-бързо от

...
Световната търговия е на път да се възстанови по-бързо от
Коментари Харесай

Световната търговия се възстановява по-бързо, отколкото след краха през 2008-а

Световната търговия е на път да се възвърне по-бързо от пандемията от COVID-19, в сравнение с след международната финансова рецесия от 2008 година Това демонстрират калкулации на немския институт IfW Kiel, представени от Блумбърг.

Обемите на доставките към този момент се върнаха на равнища, за чието възобновяване бе нужна повече от година след краха на Lehman Brothers довел до финансовата рецесия. Това допуска V-образно възобновяване, разяснява президентът на института Габриел Фелбермайер.

„ Търговията записва бездънен срив и бързо възобновяване. Настоящата обстановка е доста по-добра по отношение на тази от 2008 година “, добави той.

Пандемията тласна международната стопанска система към може би най-дълбокия й спад от Голямата меланхолия насам. Първоначалото възобновяване е резултат от анулацията на строгите ограничавания против разпространяването на ковид, само че специалистите и управниците предизвестяват, че би трябвало да се заобикаля прекомерния оптимизъм и че най-лошото към момента не е минало.

По-рано предишния месец Световната комерсиална организация уточни, че прогнозите за мощно V-образно комерсиално възобновяване през 2021 година може да са „ прекомерно оптимистични ”

Въпреки това доста други, в това число и института Kiel, гледат по-позитивно на обстановката. В понделник ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева също съобщи, че се следи „ възобновление на търговията “.

От института са на позиция, че заключенията му се поддържат от възобновяване на превозването на контейнери в основни райони, в това число Северна и Южна Америка, Азия и Европа. Капацитета на товарните транспорти към този момент е на нивото, на което се е очаквало да бъде през август преди рецесията с COVID-19.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР