Световната статистика показва, че 80% от инцидентите се случват заради

...
Световната статистика показва, че 80% от инцидентите се случват заради
Коментари Харесай

Анa Пападопулу и Димитър Илиев: Обединени сме около каузата да запазим човешкия живот на пътя

Световната статистика демонстрира, че 80% от случаите се случват поради разпръскване – освен от телефон. Процентът е по-висок от този на произшествия, породени след приложимост на алкохол.

Автомобилният играч Димитър Илиев дружно с Александър Христов и Юлиан Вергов вземат решение да предизвикват акция, която да подсети какъв брой нежен е човешкият живот на пътя. В партньорство с Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и NOVA и поддръжката на огромни български актьори, те насочват вниманието към това „ Да запазим прегръдката жива “.

Колко разсейващ фактор при шофиране е потреблението на мобилен телефон?

„ Искам да благодаря на NOVA, на Ани и на всички гениални български актьори, които се включиха в тази акция. По време на моите лекции по пътна сигурност се пробвам да убедя хората, че ние не сме супер герои, не притежаваме супер сили, макар че обичаме да си приписваме такива качества. Ако излезете и се огледате какво се случва на пътя съвсем няма водач, който да не употребява телефона си. 95% от всички произшествия, които се случват са разследване на човешката неточност и нашето държание ”, споделя Илиев.

Докато караме, в случай че за 3 секунди се загледаме в телефона, това значи, че сме минали 42 метра на сляпо. Много постоянно и пешеходците не са съсредоточени по същата причина, а това може да е съдбовно и за двете страни.

„ За мен е доста значима идеята за опазване на човешкия живот. Тази акцията може да бъде избрана като предварителна защита и профилактика за това. От години това, което ме кара да се замисля, са новините и статистиката за произшествия ”, споделя актрисата Ана Пападопулу.

В България няма статистика за злополуките, които са се случили поради използването на телефон. Нито един лидер не признава, че това е повода за случая.

Сред актьорите, които взимат присъединяване в акцията са също Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Димитър Рачков, Дарин Ангелов, Наум Шопов и Васил Банов.

„ Мотото „ Да запазим прегръдката жива ” се появи с превантивна цел. Много огромен % от хората, които умират по пътищата са млади интензивно живеещи, които движат стопанската система на страната. Най-малкото, което можем да създадем, като се качим в колата е да оставим телефона, да изключим звука му. Този проблем се трансформира в международна пандемия ”, изясни автомобилният първенец.

„ Да бъдеш човек значи да бъдеш виновен ”, споделя Екзюпери. Истината е, че колкото повече се развиваме, толкоз повече ние хората започваме да живеем с възприятието за безотговорност, за безсмърност, че сме недосегаеми. Идеята на акцията е да покажем, че на всеки може да се случи това нещо. Трябва да бъдем по-отговорни и да мислим няколко крачки напред ”, поучава актрисата.

„ Целта на акцията е да бъдем почтени по отношение на себе си. Да си създадем действителна самокритика. Да не си приписваме качества, които не притежаваме, а да знаем, че сме хора като всички останали ”, добавя Илиев.  

Кампанията се реализира в партньорство с NOVA и Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР