Световната статистика отчита, че Румъния и България са сред основните

...
Световната статистика отчита, че Румъния и България са сред основните
Коментари Харесай

България и Румъния с най-много жертви на трафик на хора

Световната статистика регистрира, че Румъния и България са измежду главните страни на генезис на трафик на хора в Европа. А аргументите са бедността, общественото изключване и отпадането от учебно заведение. Това стана ясно на днешния ден - 18 октомври – Европейския ден за битка с трафика на хора.
За първите три месеца на тази година досъдебните производства за трафик на хора, по които работи прокуратурата, са били 230 . Миналата година производствата за този тип закононарушения са били 325 , от които 86 нови .
Решени са били 183 производства, а импортираните в съда прокурорски актове са били 65. През 2016 година съотношението е сходно, като е имало 104 нови производства, решени са били 160 случая, а импортираните в съда актове са 45.
Според юрист Грета Ганчева от Министерството на образованието се работи интензивно с планове за учебното и предучилищното обучение за предварителна защита на тези случаи, защото огромна част от тях са с девойки, отпаднали от системата на образованието. " Тези деца отпадат в 6-7 клас поради ранни бракове, пътувания в чужбина и сезонна работа и в никакъв случай не се връщат в учебно заведение ", посочи тя.
Процентът на отпадналите у нас деца е 12,7% . Средният % в Европа за 2017 година е 10,6%.
По думите ѝ интернет основава нови благоприятни условия за намиране на жертви.
По данни на Европол приходите от трафик в световен мащаб се равняват на 29.4 милиарда евро годишно , сочи още статистиката. Според последния отчет на Европейската коисия за интервала 2013-2014 година
15 846 души са разпознати като жертви на трафика на хора. 67% от записаните жертви на трафик в Европейски Съюз са жертви на полова употреба, следвани от жертвите на трудова употреба (21%) и други форми на употреба (12%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР