Световната шампионка за девойки и златна медалистка от младежките олимпийски

...
Световната шампионка за девойки и златна медалистка от младежките олимпийски
Коментари Харесай

Александра Начева е най-добрата млада спортистка за 2018 г.

Световната шампионка за девойки и златна медалистка от младежките олимпийски игри - състезателката по троен скок Александра Начева, предстоящо завоюва анкетата за Най-добър млад състезател на България за 2018 година

17-годишната пловдивчанка, която се подреди трета в анкетата за " Спортист на годината ", през днешния ден (6 януари) отвя съперниците си и си потегли с наградата и обичайна премия - велосипед.

Снимка: Lap.bg

През 2018 година Начева покори международния връх в Тампере и остана на второ място на европейското състезание за младежи и девойки. На младежките олимпийски игри в Рио де Жанейро тя завоюва златен орден. През миналите 12 месеца лекоатлетката дебютира и при дамите, като взе присъединяване на европейското състезание в Берлин.

" Напълно задоволени сме и аз, и треньорът ми от оценките тази година. Преди година си мислехме, че ще станем първи там, където станахме втори. Другите медали не бяха безусловно сигурни. Годината се стече добре ", съобщи Начева.

Снимка: Lap.bg

Нейният ментор - Стойко Цонов, бе отличен за Треньор на годината.

Тройката на младите спортисти допълват класиралият се осми на международното и европейско състезание по плуване - Антъни Иванов, и тенисистът Адриан Андреев, който стигна до полуфинал на младежките олимпийски игри.

Снимка: Lap.bg

За най-хубав тим беше отличен националният отбор по волейбол за девойки до 17 години, които станаха четвърти на европейското състезание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР