Световната шампионка в тройния скок за девойки под 20 години

...
Световната шампионка в тройния скок за девойки под 20 години
Коментари Харесай

Наградиха Алекс Начева и Стойко Цонов за спортист и треньор на месец юли

Световната шампионка в тройния скок за девойки под 20 години от Тампере 2018 Александра Начева и треньорът й Стойко Цонов получиха следващо самопризнание за представянето си през сезона. 16-годишната пловдивчанка получи премията на Пресклуб “България” за състезател на месец юли, а Цонов за треньор на месеца. Миналия месец Начева завоюва сребърен орден на Европейското състезание по лека атлетика за девойки под 18 години в Дьор, а седмица по-късно победи и със международната купа при 20-годишните с резултат от 14.18 метра - нов народен връх за девойки под 18 години.

 Наградиха Алекс Начева и Стойко Цонов за състезател и треньор на месец юли @@@
“Искам да благодаря на Пресклуб “България” за призаннието и на треньора ми, с който работихме много старателно, с цел да реализираме този резултат. Доволна съм, на Европейското можеше да е малко по-добре представянето ми, само че може би и шансът ми изигра неприятна смешка. Седмица по-късно се поправих на Световното. Можеше да е и по-хубав резултатът, само че бях малко изморена”, сподели Начева пред публицистите.  Наградиха Алекс Начева и Стойко Цонов за състезател и треньор на месец юли @@@

Тя разяснява и страстите към своя дебют на континентален конгрес при дамите. В Берлин през предходната седмица пловдивчанката реализира 13.39 м в квалификацията в тройния скок и не съумя да откри място измежду финалистките: “На Eвропейското за мъже и дами бях много разчувствана, чаках да се показва по-добре, само че за мен това е скъп опит - гледах огромните състезатели по какъв начин загряват, по какъв начин упражняват и това ще ми помогне в бъдеще.”
 Наградиха Алекс Начева и Стойко Цонов за състезател и треньор на месец юли @@@

“Благодаря на публицистите, които са дали своят вот за мен и са дали 100 % гласа си. На Европейското се получиха някои проблеми - не беше до шанс, а беше доста зле механически изпълнено. Това беше денят на Висенте. Има състезатели, които в избран ден няма по какъв начин да ги биеш, надпреварата си е тяхно. Имах опасения дали ще се възвърне за Световното в Тампере, тъй като имаше пътувания. Още на квалификацията разбрах, че това е нашето съревнование. Тогава тя извърши втория си опит доста добре и разбрах, че това е нашето съревнование и няма кой да я спре. До финала тя това не го знаеше, тъй като тези неща не се разясняват със състезателите”, сподели Стойко Цонов по време на награждаването.
 Наградиха Алекс Начева и Стойко Цонов за състезател и треньор на месец юли @@@

Той разяснява и присъединяване на Начева на Европейското състезание за дами в Берлин: “Тя искаше да отиде, взех решение да й разреша да види защо става дума. Интересното е, че подготовката за това европейско беше доста по-добре от за Световното - деня преди квалификацията беше доста добре, само че скочи към 1 метър по-малко. Това се случва постоянно на млади състезатели, когато се сблъскат с по-големие. Това няма да го разреша още веднъж - ще се постарая, когато се сблъскваме с огромните, да се сборим с тях. Смятам, че това ще я окуражи да се показва по-добре в бъдеще.” Снимки: МАРИН МАРИНОВ/Sportal.bg
ФОТОГАЛЕРИЯ от награждаването ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР