Световната шампионка в тройния скок за девойки под 20 години

...
Световната шампионка в тройния скок за девойки под 20 години
Коментари Харесай

В ефира: Световната шампионка Алекс Начева разкри кога се зарадвала на титлата

Световната шампионка в тройния скок за девойки под 20 години Александра Начева, нейният треньор Стойко Цонов и родителите й одеве приказваха по „ Здравей, България ” по Нова Тв.

Както е известно, Алекс покори върха на планетата в Тампере с персонално достижение от 14,18 метра.

Ето по-интересното от това, което споделиха Начева, Цонов и майката на шампионката:



Александра Начева:

„ След шестия опит и фаула на кубинката, чак тогава се зарадвах същински.

Ако знаех, че ще скоча 14,18 метра, щеше да ми е по-спокойно, тъй като втората е с по-малък резултат.

Бях обезпокоена, когато направих фаул в първия опит, мислех, че и втория ще е фаул, и в третия ще трябват доста старания, с цел да вляза в осмицата. Но стана.

Неочаквана или мечтана купа? Работила съм много за нея, не желаех да имам упования, тъй като по-късно ще съм разочарована. На европейското имах упования, само че станах втора, по тази причина във Финландия нямах упования. Все отново това са състезателки до 20 години и идната година ще са дами, а аз съм на 16 и скоро ставам на 17.

За европейското в Берлин през август за дами нямам упования, ще опитам да реализира резултат, към който ще се стремя. ”   



Стойко Цонов:

„ Очаквах резултат от порядъка на 14 метра, тъй като тя го скочи още на европейското в Дьор. Там имаше малшанс с дребен фаул, само че се видя, че скача в границите на 14 метра, както и на републиканското у нас. Очаквах изненада от кубинката или китайката, която, обаче я нямаше. Бяха други две, само че не бяха на това равнище. Кубинката има равнище, само че може би през последните една-две години не се е подготвила както би трябвало. Надявах се никой да не скочи 14 метра, тъй като ние бяхме там някъде. Алекс дори надскочи себе си, изненада и мен, това достижение бе планувано за след 3 години. Доста по-рано се получи. На европейското за дами в Берлин ще желаеме да преодолеем дванайсетицата. ”



Майката на Алекс:

„ Стигна до този триумф с доста труд и ограничения. Дори на нощни заведения не върви, макар че не обича, не се среща и с другари, което не утвърждавам като родител. Алекс е дете фантазия. Емоциите в този момент са толкоз мощни, че даже не мога да се разплача. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР