Световната шампионка в скока на височина Мария Ласицкене обвини спортните

...
Световната шампионка в скока на височина Мария Ласицкене обвини спортните
Коментари Харесай

Звезда на руската атлетика: Кой ще ми върне загубеното от наказанията

Световната шампионка в скока на височина Мария Ласицкене упрекна спортните ръководители в родинаа си Русия поради наказването, наложено от Световната антидопингова организация (WADA). В понеделник Русия беше изключена от огромните интернационалните надпревари за четири години.

Руските спортисти могат да се състезават под безпристрастен байрак, само че Ласицкене и някои други спортисти би трябвало да покрият разнообразни критерии, с цел да вземат участие на олимпийските игри в Токио.

" Вече пропуснах една олимпиада, както и година и половина от интернационалните участия. И наподобява, че това не е краят. В последна сметка кой ще поеме виновността? Кой ще ми върне изгубеното ", сподели Ласицкене в отворено писмо, адресирано към спортните ръководители в Русия.

Звездата на съветската атлетика е трикратна международна шампионка във високия скок. Тя е измежду спортистите, които постоянно са подлагали на критика Руската лекоатлетическа федерация.

" Защо би трябвало да се стига до обстановка, че би трябвало да се радваме, когато един спортист получи позволение да се състезава под безпристрастен байрак. Нима спортното министерство и Руският олимпийски комитет са удовлетворени от това, което свърши федерацията по лека атлетика ", написа още лекоатлетката.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (291)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР