Световната шампионка в скока на височина Мария Кучина - Ласицкене

...
Световната шампионка в скока на височина Мария Кучина - Ласицкене
Коментари Харесай

Мария Кучина - Ласицкене: Не съм обсебена от скок над 210 см

Световната шампионка в скока на височина Мария Кучина - Ласицкене декларира, че усеща готова за 210 см - с 1 см над международния връх на Стефка Костадинова, само че не желае това да й се трансформира във фикс концепция.

" Не желая да се товаря с непотребни мисли, да си слагам избрани височини за цел и да бленувам за тях. Ако си мислите, че вечер задрямвам с мисълта за международния връх, то ще ви отчайвам - това напълно не е по този начин.

Да пребивавам в днешния ден, а не във вчерашния, или утрешния, надалеч по-приятно ", споделя звездата пред " Спорт-Експрес ".

Наскоро атлетката направи три несполучливи опита на 210 см на старт в Холандия, като за първи път в съревнование се прицели непосредствено в международния връх.

" Нямам към този момент боязън от летвата. Даже и не помня да съм имала, само че треньорът ми Генадий Габрилян изцяло го е изкоренил. Винаги търсим оптимален риск.

Случвало се е да желаеме и плюс седем сантиметра. Може да стартираме да го опитваме още веднъж ", споделя Кучина, която одобри семейството Ласицкене след брака си.

Тя няма еднопосочен отговор какво избира - да завоюва олимпийско злато или да усъвършенства международния връх. През уикенда Ласицкене завоюва следващия си старт от Диамантената лига в Стокхолм с 200 см, като направи и опит на 206, само че без триумф.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР