Световната шампионка по сноуборд Жюли Помагалски е загинала при спускане

...
Световната шампионка по сноуборд Жюли Помагалски е загинала при спускане
Коментари Харесай

Лавина уби легендарна световна шампионка

 Световната шампионка по сноуборд Жюли Помагалски е починала при втурване по скатовете на Алпите край Андермат в Швейцария.Тя е била пометена от лавина, а в трагичния случай има още една жертва - планинският избавител Брюно Путели.

40-годишната французойка е намерила гибелта си под снежната маса във вторник сутринта, оповестява в. “Le Matin ". На мястото на случая е бил изпратен екип, само че той не е съумял да дойде в точния момент, с цел да избави потърпевшите.

Жюли Помагалски е една от най-хубавите сноубордистки в света. През 1999-а едвам 19-годишна тя печели международната купа в сноуборд кроса, а през 2003-та и сребро в паралелния великански слалом. На олимпийските игри в Солт Лейк Сити през 2002 година французойката приключва шеста в паралелния великански слалом, нещо което повтаря и в Торино четири години по-късно. Тя има 34 подиума и 9 победи в стартове за Световната купа, а през 2004 година печели Големия бистър глобус. Приключва спортната си кариера през 2007 година.

Помагалски е внучка на Жан Помагалски, който изобретява първия ски влек през 1934 година и основава марката Рoma през 1947 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР