Световната шампионка Никол Шмидхофер (Австрия) спечели супергигантския слалом от Световната

...
Световната шампионка Никол Шмидхофер (Австрия) спечели супергигантския слалом от Световната
Коментари Харесай

Световната шампионка спечели алпийския супергигантски слалом в Гармиш-Партенкирхен

Световната шампионка Никол Шмидхофер (Австрия) завоюва супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в немския зимен център Гармиш-Партенкирхен. Шмидхофер финишира за 1:19.98 минута и записа третата си победа кариерата си и за сезона. Това е първи триумф на австрийката в дисциплината, откакто другите й два са от спускането в Лейк Луис в края на предходната година.

#FISalpine WCup Garmisch-Partenkirchen - DH W
1 Nicole #Schmidhofer 1'19 "98
2 Sofia #Goggia +0 "23
3 Lara Gut-Behrami +0 "45
4 Federica #Brignone +0 "55
5 Romane Miradoli +0 "75#sci #ski #skiing pic.twitter.com/A2EpVRYAgK
— SportRisultati (@SportRisultati) January 26, 2019
Втора на 23 стотни приключи италианката София Годжа, а трета с закъснение от 45 стотни от секундата се подреди носителката на огромния Кристален глобус за 2016 година Лара Гут (Швейцария).

Лидерката в генералното класиране за Световната купа и в подреждането в дисциплината за сезона Микаела Шифрин (САЩ) не взе присъединяване в конкуренцията. Шифрин води безапелационно в общото нареждане с 1494 точки, пред Петра Влъхова (Чехия) с 898 точки, Уенди Холденер (Швейцария) с 637 и Шмидхофер с 581 точки. За дребната Световна купа в супергигантския слалом Шифрин също е номер 1 с 300 точки, пред приключилата осма през днешния ден Тина Вайратер (Лихтенщайн) с 268 и Шмидхофер с 253.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР