Световната шампионка на 100 и 200 метра за девойки под

...
Световната шампионка на 100 и 200 метра за девойки под
Коментари Харесай

Ямайка включи Бриана Уилямс в състава за Световното, въпреки положителния допинг тест

Световната шампионка на 100 и 200 метра за девойки под 20 години Бриана Уилямс беше включена в състава на Ямайка за планетарния шампионат за мъже и дами в Доха (27 септември - 6 октомври), макар че й следва чуване пред комисия поради позитивна допинг проба.

През предишния месец беше обявено, че тя е дала позитивна допинг проба за неразрешения диуретик “хидрохлоротиазид”, като юристът на атлетката изясни, че неупоменатата съставна част е била в лекарство за настинка, което тя е употребила и е било записано в контролния й допинг лист. Изслушването на Уилямс е планувано за 23-25 септември в Кингстън.

Вторият вицепрезидент на Ямайсаката атлетическа асоциация Линкълн Ийтмън разгласи на конференция в Кингстън, че до чуването Уилямс ще попада в състава за 100 метра и щафета 4 по 100 метра. Вече е оповестена и заместничката на Уилямс, в случай че тя не бъде позволена до присъединяване в Доха - това е Джониъл Смит, която е включена в тима като запаса.

В състава са и най-силните ямайски спринтьорки - двойната олимпийска шампионка Илейн Томпсън и трикратната международна на 100 метра Шели-Ан Фрейзър-Прайс, които ще започват на 100, 200 метра и щафета 4 по 100 метра.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР