Световната шампионка и рекордьорка на троен скок за девойки Александра

...
Световната шампионка и рекордьорка на троен скок за девойки Александра
Коментари Харесай

Почести за Александра Начева и родния Пловдив

Световната шампионка и рекордьорка на троен скок за девойки Александра Начева ще взе участие на Европейско състезание по лека атлетика за мъже и дами в Берлин (Германия) от 7 до 12 август, а през месец октомври и на Младежките олимпийските игри Буенос Айрес (Аржентина). Лекоатлетката беше призната през днешния ден от кмета на Община Пловдив Иван Тотев.

" За мен като кмет на Пловдив е голяма чест за следващ път да посрещнем в залата на Общината следващият човек, който популяризира името на града надалеч отвън рамките на страната. Алекс, ти си горделивост за Пловдив и стискаме палци за твоите бъдещи триумфи. Надявам се, че с поддръжката на треньора и на всички нас това да продължи ", с тези думи кметът на Пловдив Иван Тотев се обърна към Начева.

Напълно справедливо тя беше посрещната с овации от чиновниците на Община Пловдив и заместник-кметовете Георги Титюков и Стефан Стоянов. Кметът Иван Тотев й връчи специфичен подарък - златна лаврова клонка, знак на триумфа, а на треньора Стойко Цонов - плакет за особени заслуги в спорта. Тотев изрече откровените си благодарности и към двамата.

Александра Начева съобщи, че макар че надпреварата не е почнало добре и с фаул, тя се е мобилизирала. " Радвам се, че съумях да допринеса за още един златен орден на нашата страна ", съобщи разгорещено тя.

" Александра преизпълни програмата ми за две години напред. Надявам се на идващото международно до 20 година тя да удостовери купата си, което е по-трудно ", сподели нейният треньор Стойко Цонов и благодари на Община Пловдив за финансовата поддръжка. Той напомни, че България държи европейски връх до 18 години и международен връх до 20 години на Тереза Маринова.

" Страшно доста й се удивлявам, защото с изключение на спортистка, за което се изисква ужасно доста време, тя е добра ученичка, не изостава с уроците в учебно заведение и не е отсъствала нито един ден, носи учебниците с нея. Учи испански език, който е най-трудният за проучване и учителите са с доста високи условия ", съобщи Вихра Ерамян, и.д. шеф на Езикова гимназия Пловдив, където Александра учи.

До момента Александра Начева завоюва международната купа в тройния скок за девойки до 20 години, което се организира в Тампере. Тя записа 14.18 метра, с което е водач в международната класация и е нов връх на страната за девойки под 18 години. В рамките на една седмица 16-годишната Александра завоюва и сребърен орден от еврошампионата до 18 години в Дьор (Унгария).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР