Световната рекордьорка бе най-аплодирана при отбелязване вековния юбилея на Зонта

...
Световната рекордьорка бе най-аплодирана при отбелязване вековния юбилея на Зонта
Коментари Харесай

Стефка Костадинова сред 100-те жени, оставили траен отпечатък в човешката история

Световната рекордьорка бе най-аплодирана при отбелязване вековния юбилея на Зонта Интернешънъл

Стефка Костадинова бе най-аплодираният посетител на тържеството, с което бе маркирана 100-годишнината на най-влиятелната неправителствена организация в отбрана правата на дамите – Зонта Интернешънъл. Още при влизането на международната рекордьорка в скока на височина в Аулата на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, препълнената зала се разтресе от продължителни овации в чест на великата българка. Костадинова е първата жена и първата олимпийска шампионка – ръководител на Български олимпийски комитет.

По време на тържеството журналистът и тв продуцент Георги Тошев показа книгата “Аз съм…”, описваща орисите на 100 дами, оставили дълготраен отпечатък в човешката история – Стефка е избрана за една от тях. Костадинова благодари на всички, отдадени от години на една извънредно виновна и значима за човечеството идея, след което раздаде стотици подписи.
Същевременно Зонта Интернешънъл отличи някогашния министър председател на България Ренета Инджова с Националната премия за принос в възстановяване статута на дамите в обществото. На тържеството участва и Валентина Цветкова - единствената у нас и в света жена - водач на държавен аероплан.

-----------------
Зонта Интернешънъл е основана на 8 ноември 1919 година в Бъфало, Съединени американски щати. Има общ съвещателен статут в Икономическия и обществен съвет на Организация на обединените нации, съвещателен статут към ЮНЕСКО и статут на участник в съвета на Европа. Работи в 63 страни на всички континенти.

----------
На фотографията: Стефка Костадинова и Валентина Цветкова
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР