Световната преса определи решението на украинския лидер като най-големия обрат

...
Световната преса определи решението на украинския лидер като най-големия обрат
Коментари Харесай

Световната преса: Уволнението на Резников е най-големият обрат в политиката на военното ръководство на Украйна

Световната преса дефинира решението на украинския водач като най-големия поврат в политиката на военното управление на Украйна, предава БГНЕС.

 

" Украинският президент Володимир Зеленски разгласи през вчерашния ден, че ще смени министъра на защитата на страната, като уточни като причина нуждата от " нови подходи " във войната, която продължава към този момент повече от 18 месеца, написа " Ню Йорк таймс ". Това съставлява най-големият поврат във военното управление на Украйна от началото на пълномащабната съветска инвазия, показва изданието.
 

Съдбата на министъра на защитата е обект на засилени спекулации в Украйна, откогато станаха ясни финансовите нередности в министерството и държавното управление стартира няколко следствия за корупция измежду своите чиновници, прецизира вестникът.

 

През последните седмици бяха налице редица спекулации по отношение на политическото бъдеще на Резников, в това число дали той ще поеме дипломатическа роля като дипломат във Англия, написа " Ню Йорк таймс ". В известието на Зеленски обаче не се загатва новото предопределение на Резников, отбелязва американското издание.
 

Резников не е бил непосредствено забъркан в свадите в неговото министерство и помощта от западните страни не е била наранена, само че с уволнението му Зеленски се пробва да увери Съединени американски щати и други съдружници, че с тяхната поддръжка няма да бъде злоупотребено, написа " Вашингтон пост ". Министърът на защитата играе основна роля в договарянията с други страни за даване на помощ, в това число въоръжение.
 

Рустем Умеров, изборът на Зеленски за нов министър на защитата, ще поеме поста в решителен миг, отбелязва английският вестник " Телеграф ". Някои от западните съдружници на Украйна започнаха да подлагат на критика Киев за това, че не е постигнал по-голям прогрес в контраофанзивата си, която стартира преди три месеца и е подкрепена с огромно количество западно военно съоръжение, чието даване значително се приписва на Резников.
 

Спекулациите, че Резников ще загуби работата си, започнаха по-рано тази година, откакто следствие разкри, че украинското министерство на защитата е плащало за доставката на храна на бойците на повишени цени, написа " Телеграф ".

 

Резников отхвърля да е направил нещо неправилно и неколкократно е заявявал, че е обект на клеветническа акция, написа " Гардиън ". " Напускането му наподобява има за цел да постави завършек на траялия месеци напън върху украинските медии, почнал след публикуването на резултатите от следствието в неговия отдел, разяснява вестникът. Въпреки че не е взел участие персонално в договорката за доставка на храни, съгласно някои украински коментатори той би трябвало да поеме политическа отговорност за случилото се ".
 
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР