Световната премиера на новото поколение на кросоувъра Range Rover Evoque

...
Световната премиера на новото поколение на кросоувъра Range Rover Evoque
Коментари Харесай

Range Rover Evoque мина на нова платформа и става хибрид

Световната премиера на новото потомство на кросоувъра Range Rover Evoque бе извършена в Лондон. Моделът е минал на нова платформа и получава две хибридни модификации. Продажбите му започват през идната пролет, като стартована цена в България ще е малко над 72 000 лева

Като цяло Range Rover Evoque резервира узнаваемия си дизайн, макар че в образа на модела се виждат и детайли от по-големия Velar. Кросоувърът е получил тесни светодиодни фарове, матрични задни светлини и излизащи от вратите ръчки. Ъгълът на предните стойки е повишен, само че наклонът на задната част е по-голям- От гамата на модела отпадат версията с 3 порти, както и кабриолета, и по този начин той ще се предлага само с 5 порти.
Салонът е напълно в стила на Velar, като на централната консола са сложени два сензорни екрана. От тях се командват климатика, мултемедията, системата Terrain Response 2, с помощта на която моделът се настройва към пътните условия. Има и виртуален приборен панел, а шайбата на селектора за скоростите към този момент е сменена от общоприет лост.

Сред новите варианти са транспарантен похлупак – системата Ground View, при която на екрана на мултимедията се появява картина от хредната камера- Така модачът вижда всичко, което се случва пред капака, т.е. през предната ризница. На вътрешното огледало също има екран, на който се излъчва картина от камера на покрива.
Втората генерация на кросоувъра е издигната на новата платформа Premium Transverse Architecture (PTA) с напречно разположение на мотора, която е коствала на Land Rover повече от милиард паунда. В нея доминира стоманата, само че има има и други сплави, с помощта на която тя е по-лека, само че и по-здрава. Разстоянието межу двете оси е увеличено до 2681 мм (дължината си е същата – 4371 мм), а клирънсът е 212 мм.

Новият Evoque стъпва на пазара с богата гама от мотори. Те са с размер 2,0 литра, като бензиновите развиват 200 и 249 к.с., а дизелите – 150, 180 и 240 к.с. Той-версията – мек хибрид, ще разполага с 300 к.с., защото на бензиновият мотор му оказва помощ стартер-генератор и батерия с потенциал 8 кВт/ч. Догодина ще се появи и чисто хибридна трансформация, в чиято основа ще бъде 1,5-литров бензинов мотор с 3 цилиндъра.
Скоростната кутия е 9-степенен автоматик ZF, а системата за задвижване на четирите колела ще се предлага в два разновидността. За по-слабите мотори е планувана Standard Driveline с многодискова втулка, а за версиите с 240 и 300 к.с.- Active Driveline, при която въртящият миг може да изпраща на всяко колело.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР