Световната пандемия от коронавирус и най-вече свързаните с нея ограничения

...
Световната пандемия от коронавирус и най-вече свързаните с нея ограничения
Коментари Харесай

Коронавирусът фалира конкурент на Tesla

Световната пандемия от ковид и най-много обвързваните с нея ограничавания доведоха до внезапен спад на търсенето на електрическите автомобили в някои страни. Това надлежно докара до понижаване на вложенията и най-уязвими са фирмите, които не разполагат със лични предприятия и надлежно няма какво да продадат или заложат, с цел да си обезпечат финансиране.
Първата жертва на рецесията е точно такава компания – Byton, която от 1 юли публично изпраща множеството свои чиновници в неплатен отпуск до края на годината и на процедура приключва активността си. Работа ще продължи единствено дребна група от мениджъри, които ще би трябвало да оформи банкрута, в случай че не успее да откри финансиране, а това наподобява необикновено.
В обществените мрежи към този момент се намират известия, съгласно които Byton не е плащала заплати на чиновниците си през последните 4 месеца. На всичко от горната страна в щаб-квартирата на компания, намираща се в завода в Китай, поради задължения е спряно електричеството.
Самата компания е учредена от интернационална група от мениджъри, които по-рано са работили в компании като BMW, Tesla и Nissan. Първоначално те осигуриха вложения в Китай и даже подготвяха производството на електрическия кросоувър M-Byte. Той ще бъде запомнен като автомобилът с максимален екран в салона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР