Световната пандемия от COVID-19 ни попречи тази година да направим

...
Световната пандемия от COVID-19 ни попречи тази година да направим
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Бузлуджа е нашата клетва пред България

Световната пандемия от COVID-19 ни попречи тази година да създадем обичайния си събор по този начин, както постоянно го вършим. Но имам вяра, че през днешния ден десетки хиляди социалисти, стотици хиляди наши симпатизанти сме дружно, където и да се намираме. Заедно със сърцата и мозъците си. Събира ни предишното, само че ни събира и сегашното, и бъдещето. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред пристигналите на връх Бузлуджа по случай 129-та годишнина на социалистическата партия.

„ Тук сме за предишното, с цел да се преклоним пред нашето началото. Пред Дядото Благоев, пред нашите първооснователи. Да почетем тези стотици хиляди социалисти, които за 129 години са дали сили, младост, труд, а някои и живота си за нашите идеали-справедливост, взаимност, тъждество, мир и родолюбие”, продължи Нинова.

Но тук сме и поради сегашното, акцентира тя. „ Защото тези идеали и през днешния ден имат потребност от борба. Днес няма правдивост. Милиони живеят на прага на бедността. Неравенствата порастват. Българчетата нямат достъп до обучение, а българи до опазване на здравето. Ще дадем най-голяма респект на предците си през днешния ден, в случай че ние, актуалните социалисти, продължим делото им”, безапелационна беше Нинова.

По думите й хубавото на днешния ден е, че „ с наша помощ, с наши старания, българският народ се освободи от страха и от апатията”. „ Излезе на улицата и изиска свободата си, изиска правдивост. Не може паралелната страна да убива институционалната, да убива обществената, и ние, българските социалисти, да приемем това. Днес, това е нашата борба, Бузлуджа е нашата клетва пред България.

Клетва за честност и грижа за хората. Клетва за честност към идеята на героите на България и на нашите първооснователи”, сподели още Корнелия Нинова.

Тя уточни, че това е клетва и за бъдещето пред българския народ, че „ можем да му покажем път”. „ Че можем да водим по този път, че подаваме ръка през днешния ден от тук на всеки честен, почтен, същински българин патриот, който милее за отечеството. Нека си тръгнем от тук с тази клетва - грижа към хората, честност на идеята, храброст за бъдещето и единство за България”, приключи прочувственото си изявление Корнелия Нинова и благодари социалистите и симпатизантите, че са били дружно на този ден на историческия връх. „ Бъдете здрави, предайте силата, хубостта и страстта на това свещено за нас място до всеки социалист” пожела водачът на Българска социалистическа партия.

Каузата на Димитър Благоев и създателите на партията ни ще е жива, до момента в който делото им има почитатели и вярата в него е в сърцата на милиони. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов във връзка 129 години от Бузлуджанския конгрес. Той дружно с членове на Младежкото обединяване се поклониха пред барелефа на учредителите на Българската социалдемократическа партия през 1891 година и се събраха на Историческата поляна под връх Бузлуджа.

„ Има доста оптимизъм и вяра в символното прекосяване от младежите по стъпките на създателите на нашата партия. На тези двайсетина души, които имат куража, в мрачни времена, когато свободата на политическото изложение е мощно лимитирана, да положат основите на проведеното социалистическо придвижване в България “, уточни Паргов. Според него бъдещето принадлежи на тези, които помнят историята, съхраняват идеалите и се борят за правилата си.

„ 129 години българските социалисти, в мирни и бурни времена, отстояват общочовешките полезности правдивост, взаимност, тъждество и независимост. Така е и през днешния ден – ние, от Българска социалистическа партия, сме паралелно с жителите в борбата за утрешния ден на България “, сподели още Калоян Паргов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР