Световната организация по туризъм на ООН (UNWTO) заяви в сряда,

...
Световната организация по туризъм на ООН (UNWTO) заяви в сряда,
Коментари Харесай

Русия напусна Световната организация по туризъм на ООН преди да я изгонят

Световната организация по туризъм на Организация на обединените нации (UNWTO) съобщи в сряда, че Русия е решила да напусне интернационалната организация тъкмо когато, държави-членки се приготвят да гласоподават за суспендирането на Русия поради нейната инвазия в Украйна , оповестява " Ройтерс ".

Говорител на UNWTO разяснява, че макар отдръпването на Русия, събранието въпреки всичко ще гласоподава , защото този ход ще има незабавни резултати, до момента в който формалният развой на отдръпване ще отнеме една година.

Зураб Пололикашвили, общоприет секретар на основаната в Мадрид UNWTO, сподели по-рано, че се надява членовете да гласоподават за прекъсване на Русия и да дадат образец на други интернационалните организации.

Мнозинство от две трети от общо 160 държави-членки би трябвало да поддържат суспендирането , което би имало единствено алегорични последствия за Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти, че решението за овакантяване на UNWTO няма да засегне туризма в страната .

" Секторът на туризма, изключително този за вътрешния туризъм, ще продължи своето развиване . Външните посоки за туризма също са отворени, зависещи от въпросите на конкуренцията във връзка с качество и цена ", сподели той. Той не даде повече детайлности.

Общото заседание на Организация на обединените нации по-рано този месец гласоподава за премахване на Русия от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида поради отчети за нарушавания на правата на индивида в Украйна, което накара Москва да разгласи, че се отдръпва.
 Общото заседание на Организация на обединените нации в профил Русия от Съвета по правата на индивида
Общото заседание на Организация на обединените нации в профил Русия от Съвета по правата на индивида

Русия става първият непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с отнето участие в който и да е орган на ООН
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР